Boek ons

Street

Break-hop
Deze les heeft veel verschillende soorten bewegingen zoals top rock (staand dansen), footwork (vanuit gehurkte positie), powermoves en freezes (poses). Naast het oefenen van de poses wordt er ook een choreografie gemaakt waarin de poses worden gecombineerd met hiphop.

Hiphop
Sinds de komst van hip hop hebben jongeren de dansstijl massaal omarmd, maar wat is hip hop nou precies? Wat hip hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hip hop dans creëren. De dansstijl blijft zich ook nog steeds ontwikkelen en is de basis voor de substijlen: popping, locking, waving, housing, breakdancing, wacking, krumping, bonebreaking en new style.

Streetdance
Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdancestijlen, die al in de jaren tachtig ontstonden. Er zijn geen regels, alle bewegingen zijn goed. In deze les starten we met een pittige opwarming waarna we gaan werken aan een choreografie.