Boek ons

Hip Hop

Hip Hop dance bij Balance'th 

Balance’th heeft een hip hop dance groep vanaf 12 jaar. Deze enthousiaste groep heeft les van Michel Hiwat.

Wat hip hop dance? Hip hop dance is een street dance stijl wat gedanst wordt op hip hop muziek. Hip hop dance is een onderdeel van de hip hop cultuur , waaronder stijlen als breakdance, locking en popping .  Deze dansstijl is ontstaan in de jaren zeventig en werd populair door dansgroepen in Amerika. Maar het begon allemaal in de achterstandswijken van The Bronx en Brooklyn in New York waar Afro-Amerikanen en Latino’s een nieuwe dansstijl tot leven wekten. Wat hip hop dance zo speciaal en populair maakt , is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hip hop dance creëren.

Locking is een van de eerste dansstijlen die voortkwam uit de hip hop stroming. Bij deze stijl gaat het erom je beweging heel even vast te houden, te ‘locken’ om dan weer verder te dansen.

Popping behoort ook tot een van de eerste hip hop dansstijlen. Door spieren in je armen, benen of lichaam even aan te spannen kun je het effect creëren dat je lichaam ‘ popt’.  Bewegingen kunnen hierdoor onmogelijk of gemonteerd lijken.

Hoe ziet een hip hop dance les er bij Balance’th uit? Deze les wordt gegeven door Michel Hiwat. Hij heeft kennis gemaakt met hip hop dance op straat. Daarna is hij zich in deze stijl gaan specialiseren. Na een goede warming-up draait het vooral om de hip hop stijl aan te leren. Michel maakt stoere choreo’s die je prima kan volgen maar er heel ingewikkeld uitzien. Deze les is voor jongens en voor meiden!

Lijkt je deze dansstijl  wat? Dan hier een tip: kom een gratis proefles meedoen en vraag aan Michel of hij een stukje ‘locking ‘voor je wil dansen. Dit is zijn specialisatie, en als je hem het ziet doen dan wil je dit ook!!! Kom snel kijken en geniet er vooral van!