Boek ons

Musicalschool

Musicalschool bij Balance'th

Sinds 5 jaar geeft Balance’th ook musicallessen. Dit omdat er naast onze theaterlessen steeds meer vraag naar musical was. Wat houdt musical in? Musical is een vorm van theater die muziek, liedjes, gesproken dialogen en dans combineert. De lessen bestaan uit een warming-up met concentratie oefeningen en verschillende spel vormen.  Daarna  komt  het echte werk namelijk zang, zowel solo en in een groep,  dans en theater.

Maar wat houdt de musicalschool bij Balance’th in?
Uiteraard zetten we elk jaar een musical in het theater. Vaak is het een bestaande musical die door onze docent speciaal bewerkt wordt voor onze musicalleerlingen. Alle leerlingen hebben een rol met tekst! Dus iedereen is belangrijk. We halen alles uit de kast, kostuums ,grime, rekwisieten, en een mooi decor! Ook alle leerlingen zingen en dansen in de musical. Onze Balance’th musicalschool is op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Van 10.00 uur tot 11.00 uur is de eerste groep. Van 11.00 tot 13.00 uur zijn de beide groepen samen , en van 13.00 tot 14.00 uur is de tweede groep. Dit houdt in dat we met zijn allen lunchen. Wij vinden het groepsgevoel heel belangrijk. Je moet je op je gemak voelen in een groep en elkaar goed leren kennen. Uiteindelijk zet je met de hele groep zo’n mooie musical neer!

Onze musicaldocent is Ayla van Summeren. Zij is afgestudeerd aan Codarts met de opleiding muziektheater. Naast lesgeven staat ze zelf ook nog regelmatig op het podium! Dit is haar passie, zelf nog leren door op het podium te staan, en het doorgeven aan haar leerlingen.

Balance’th heeft al een aantal succesvolle musicals neergezet. Het enthousiasme is groot en na het afronden van de ene musical zijn er alweer ideeën voor een nieuwe. De leerlingen denken mee en hebben ook inbreng waardoor  ze enorm betrokken zijn bij wat ze op het podium zetten. Balance’th musicalschool is vanaf de leeftijd van 7 jaar tot ongeveer 14 jaar. Heb je interesse, kom dan een zaterdag meedoen. Een proefles is altijd gratis en zo kan je de sfeer proeven bij Balance’th.